Heidi

Fotograaf gespecialiseerd in Geboortefotografie, Newborn fotografie en Lifestyle fotografie


Ik geniet van foto’s als ze echt zijn.
Niet gemaakt, no-nonsense, vol met pure emotie en een schepje humor.

Fotograaf Heidi Bergman

Hallo, ik ben Heidi.

Ik heb altijd al graag foto’s gemaakt, maar ik heb er nooit echt iets mee gedaan. Totdat ik in 2017 na 10 jaar stopte met mijn baan als Learning & Development Program Manager.
Ik deed de Basisopleiding bij de Fotoacademie in Amsterdam en volgde many many workshops. Ik schoot plaatjes bij het leven. Maar toen ik mijn eerste geboorte fotografeerde, wist ik het… Dat wilde ik vaker doen!


Ik ga op zoek naar licht en details.
De kleine dingen die een ander vaak niet eens opvalt.

Het vastleggen van nieuw leven is het mooiste wat er is. Als ik over geboortefotografie had geweten toen ik zwanger was van mijn 3 kinderen (11, 9 en 6 jaar oud inmiddels), dan had ik zeker gekozen voor een geboortefotograaf bij de bevalling! Mijn bevallingen zijn als een waas aan mij voorbij gegaan. Ik weet alleen nog flarden. Niemand dacht eraan om foto’s te maken en dat is logisch, want iedereen is gefocust op de komst van het kindje! Maar daarom hebben we maar een handjevol wazige foto’s die de kraamhulp maakte na de geboorte. Ik zou het zo fijn hebben gevonden om de beelden terug te kunnen zien van de bevalling. Van de weeën tot de geboorte, van de mensen om me heen, van de spanning en van de emotie. Van de eerste ontmoeting met ons kindje.

Geboortefotograaf Newborn Fotograaf

In 2019 heb ik de opleiding Geboortefotograaf & Newborn Fotograaf afgerond aan de ChildBirth PhotoAcademy. Tijdens deze opleiding van een jaar ben ik opgeleid door internationale geboortefotografen zoals Mirjam Cremer, Evelien Koote, Erin Elizabeth en Neely Ker-Fox.

En alsof ik het nog niet druk genoeg heb met 3 kinderen en mijn werk als fotograaf: daarnaast ben ik ook freelance Program Manager. Samen met Paul Slangen en een team van trainers organiseren wij als Presteren door Samenwerken op maat gemaakte programma’s voor bedrijven, waaronder ontwikkeltrajecten, talentenprogramma’s, teambuilding en skills training.

Koffie?
Heb je vragen, wil je meer weten of gewoon een keer kennismaken? Neem gerust contact met mij op. Ik vind het leuk om van je te horen en kom graag een keertje langs voor een kopje koffie 🙂

Geboortefotograaf – Newborn fotograaf – Lifestyle fotograaf
Bevallingsfotografie – Newborn fotoshoot – Kraamreportage
Werkzaam in de omgeving Noord-Holland, West-Friesland, Grootebroek, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Enkhuizen, Andijk, Hoorn, Westwoud, Medemblik, Alkmaar, Heerhugowaard, Zaanstad, Purmerend, Flevoland, Lelystad, Emmeloord, Almere.

Staat jouw woonplaats er niet tussen? Informeer gerust naar de mogelijkheden.